BANAVATA bambu/cashmere

Till det nya året har vi plockat fram en kollektion av bambu/cashmere som passar perfekt för sommaren

image4

Butiker är välkomna med att komma med förfrågningar, vi kan ordna vilken modell, färg eller storlek som helst. Maila mig på [email protected]


BANAVATA är vårt nya spännande märke. Våra kläder och accessoarer är gjorda av 80% bamboo and 20% cashmere - färgade med naturliga ekologiska färgämnen. Allt är tillverkat för hand i vår fabrik i Nepal. Eftersom det inte finns någon rättvisemärkning för andra klädesmaterial än bomull kan vi inte märka vår Banavata-kollektion som rättvisemärkt, annars hade vi gjort det.

image5

Vad är poängen med bambu?

Komfort och känsla: Bambu är mjuk som cashmere, och andas eftersom fibrerna är luftiga. Bambun reglerar kroppstemperaturen bättre än bomull, ull eller något annat syntetiskt värmereglerande material. Därför håller du dig sval, torr och bekväm hela dagen i ett bambuplagg.

Cashmeren har vi lagt till för att öka den otroligt lena känslan. Om du använder kashmirplagg när det är kallt på vintern kan detta vara ett bra alternativ till våren och sommaren för dig!

image6

Den unika mikrostrukturen gör att bambukläder absorberar och transpirerar snabbare än något annat material. Bambuns ekologiska och naturliga fiberegenskaper innebär att den är hypoallergeniskt och irriterar inte huden vilket gör den till ett utmärkt val för allergiker eller personer med känslig hud. Bambukläder ger även ett naturligt skydd mot UV-strålar.

Dessutom gör du som väljer att klä dig i bambu ett miljövänligt val eftersom det inte behövs använda några kemiska bekämpningsmedel eller gödsel i odlingen av bambun. Vår bambu är inte heller genmodifierad. Jämförelsevis kan vi säga att bomull är några av de mest besprutade grödorna i världen, (3-5 gånger mer bekämpningsmedel används vid odling av bomull än med soja eller majs), Bekämpningsmedlena som används för odling av bomull förorenar både mark och vatten, och tom dricksvatten. (sådana nitrater orsakar methemoglobinemia (blå babysyndrom) hos små barn. Bekämpningsmedel som används i bomullsodlingar är även en av de största källorna till utsläpp som bidrar till låga ozonnivåer, och därmed ökar växthuseffekten.

Bambu är även biologiskt nedbrytbart, till skillnad från syntetiska fibrer, och inte behandlat med några kemikalier. Många bomullsplagg behandlas med miljöfarliga flamskyddsmedel. Vår bambu klarar flamskyddstestet för JCPenney, PPS#10-0804, under JCP-FL04-0902 och flamskyddssäkra plagg 16 CFR, kapitel 11, del 1610, Standard för textilier.

BANAVATA-kollektionen är enbart färgad i naturliga färgämnen.
Färgena är jordnära: bruna, röda, gråa, gröna och blåa nyanser. Därför har vi inte svart.

Du som privatperson kan även specialbeställa alla våra modeller på Mypashmina i bambu i önskad växtfärg.

Banavata är på hindi och betyder den fysiska världen där naturen och djuren och landskapet ingår.

Hoppas att ni gillar vår idé!

Ha det gott

Caroline

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0